Агромаркет

Цього року в Україні почали виробляти органічні вареники і пельмені

Цього року в Україні почали виробляти органічні вареники і пельмені

Українськими органічними новинками 2018 року є органічні вареники і пельмені.

Про це повідомила президент спілки виробників органічних сертифікованих продуктів «Органічна Україна» Олена Березовська.

Крім того, цього року був сертифікований на один день органічний медовик. Перший у Східній Європі органічний цукор (буряковий) теж вироблено в Україні.

Загалом асортимент органічної продукції на полицях вітчизняних магазинів налічує  понад 400 позицій.

Із 80 виробників української «органіки» 55 постачають свою продукцію на внутрішній ринок.

За даними ключових торговельних мереж України, споживання органічної продукції зросло на 5%. За словами Олени Березовської, частка «органіки» на полицях тих же ключових мереж становить 15%.

Внутрішній ринок української органічної продукції, незважаючи на свій розвиток, займає лише 10%, додала вона; 90% відправляється на експорт.

Серед культур лідером експорту в 2017 році була кукурудза. Найбільшим споживачем вітчизняної «органіки» минулого року стали Нідерланди. Очікується, що за підсумками 2018 року до експортного ТОПу потраплять і українські ягоди, зауважила президент «Органічної України».

Довідка

Станом на 25 жовтня в Україні серед органічних виробників 15 – круп, 11 – олій, 4 – молочної продукції, 3 – спецій, 1 – м’ясної продукції тощо.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!