«Астарта» допомагає партнерам з сертифікацією для експорту сої до ЄС

«Астарта» як відповідальний експортер адаптувалась до нових європейських стандартів щодо експорту сої й відтепер допомагає партнерам отримати відповідну сертифікацію.
Про це повідомляє пресслужба компанії.
В «Астарті» нагадали про Директиву ЄС щодо запобігання знелісненню (EUDR), яка встановлює нові правила гри для експорту сої, її продуктів переробки, ВРХ та молочних продуктів. У перспективі дія Директиви пошириться й на інші культури — кукурудзу, ріпак тощо.
Суть EUDR — повна простежуваність походження продукції аж до конкретної ділянки поля. Головна мета — зупинити глобальне розліснення. Відтак, уся продукція, яка імпортується до ЄС, повинна бути законною та не пов’язаною із землями, що зазнали знеліснення або деградації після 31 грудня 2020 року.
Що пропонує «Астарта-Київ»:
– Підтримка сертифікації за стандартами Global G.A.P., Organic, ISCC EU/PLUS, GMP+ FSA, Europe Soya та ін.;
– Навчання і супровід у процесі отримання сертифікатів — від аналізу вимог до підготовки документів;
– Акредитація постачальників відповідно до європейських вимог;
– Діджитал-інструменти для прозорості землекористування, GPS-відстеження, автоматизації обліку.
«Без сертифікації вихід на ринок ЄС неможливий. Європейські партнери вимагають прозорої інформації про походження продукції. Відповідність вимогам — це ваша конкурентна перевага. Простежуваність, геолокація, сталий розвиток, безпечність харчових і кормових продуктів — більше не опція, а стандарт», – наголошують в компанії.
Нагадаємо, «Астарта» експортує 85% продуктів переробки сої.