Реалізувати сливу допомогло зберігання в холодильнику
ПП «Аграрна компанія 2004», що входить до холдингу Vitagro в Хмельницькій області зберігає сливу після збирання врожаю в холодильнику з регульованим газовим середовищем півтора-два місяці, оскільки при щоденному збиранні 30-40 тонн продукції такий обсяг важко одразу продати.
Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».
«Сливу Чачакська лепотика ми реалізували всю відразу з поля, а Президент і Стенлей тримали десь плюс-мінус півтора-два місяці й теж повністю реалізували, – розповів Олександр Баран, агроном із садівництва ПП «Аграрна компанія 2004». – На залишку сливи у нас нема. Є холодильник із регульованим середовищем на 5 тис. тонн, де в основному ми зберігаємо яблука, але в період збирання, наприклад, смородини, зберігаємо смородину, а коли збираємо сливи – сливу. Збираємо її 30–40 т на день, такий обсяг одразу продати важко, тому ми складаємо сливи в холодильник, а потім формуємо в партії й відправляємо».
Довідка: ПП «Аграрна компанія 2004» має 550 га садів, що розташовані в Хмельницькій області. Основний напрям садівництва – яблуні. Їх вирощують на площі 326 га. Використовують переважно італійські саджанці. Під чорною смородиною 100 га, під грушею – 20 га, під сливою – 10 га, під черешнею – 7 га.
Читайте також: В “Аграрній компанії 2004” застосують технологію відтермінування цвітіння сливи