Агромаркет

Фермери Кіровоградщини отримали найбільше коштів за державною кредитною програмою

У 2020 році 179 фермерських господарств отримали кошти за програмою «Надання кредитів фермерським господарствам».

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

За його словами, у 2020 році на реалізацію кредитної програми було передбачено 67 млн грн за рахунок коштів спеціального фонду.

«За підсумками шести засідань конкурсної комісії було визначено 179 фермерських господарств-переможців конкурсу. Середній обсяг допомоги на 1 фермерське господарство склав 374 тис. грн», – зазначив Тарас Висоцький.

У розрізі регіонів кредити отримали 16 фермерських господарств Кіровоградщини, по 13 – фермери Одещини та Вінниччини, 12 переможців – у Дніпропетровській області. Десять ФГ Полтавщини також отримали кредит за держпрограмою. По дев’ять господарств-переможців конкурсу налічується в Херсонській, Харківській та Миколаївській областях. У Запорізькій, Луганській, Львівській та Хмельницькій областях визначено по вісім фермерських господарств, які отримали кредити.

По сім ФГ-переможців налічується на Київщині, Сумщині та Черкащині. Шість господарств Чернігівщини також отримали кредити.

Крім того, доступ до кредитних коштів за держпрограмою мали по п’ять господарств на Житомирщині й Тернопольщині, по чотири господарства на Волині, Донеччині та Рівненщині, три ФГ – на Івано-Франківщині, по два – в Закарпатській та Чернівецькій областях.

За словами заступника міністра, всі кошти станом на 29 грудня було виплачено.

Раніше повідомлялося, які програми держпідтримки АПК діятимуть у 2021 році.