Озимі припинили вегетацію переважно в доброму та задовільному стані
З початку другої декади листопада внаслідок зниження середньодобових температур менше 5°С тепла відмічалося уповільнення активних ростових процесів озимих зернових культур, а з 16 листопада зафіксовано припинення їх активної вегетації.
Про це повідомляє прес-служба Національної академії аграрних наук України.
Визначення вмісту розчинних вуглеводів у рослинах пшениці озимої по завершенні осінньої вегетації показало, що їх кількість, залежно від попередника, становила у листках від 11,9 до 15,5%, у вузлах кущіння – 21,8-24,8%.
«Таким чином, восени 2020 року озимі зернові культури на більшості посівних площ припинили вегетацію в доброму та задовільному стані, який в подальшому буде залежати від погодних умов у найближчій перспективі та рівня загартування рослин», – ідеться в повідомленні.
На більшості території країни, крім Дніпропетровщини та частини Херсонщини, запаси продуктивної вологи в ґрунті залишаються достатніми.
Нагадаємо, посівні площі під озимим ріпаком скоротилися на 30%.