Тваринництво

Канада створює нове дослідницьке агентство для просування свинарства

У Канаді оголошено про створення Канадського агентства з просування свинини і наукових досліджень (PRA). Воно підтримуватиме конкурентоспроможність і стійкість свинарського сектора, дозволяючи розробляти і здійснювати рекламні та дослідницькі заходи.

Про це пише The Pig Site.

У створенні PRA взяли участь Сільськогосподарська й агропродовольча рада Канади (FPCC) та Рада свинарів Канади.

PRA дозволить виробникам максимально використовувати розширені ринкові можливості на внутрішньому та міжнародному рівні, особливо під час пандемії COVID-19. Завдяки нещодавнім торговельним угодам виробники свинини мають преференційний доступ до 2/3 світового ринку.

Агентство також сприятиме пом’якшенню потенційних ризиків від АЧС за рахунок інвестицій у дослідницьку діяльність, яка могла б зміцнити біозахист та епіднагляд на фермах.

В основу діяльності PRA закладено створення національної системи зборів. Збори також стягуватимуться з імпортної свинини за ставкою, що не перевищує мінімальний збір, який сплачується виробниками на всій території країни.

Аналогічні агентства існують і на інших успішних ринках. До прикладу, Канадське агентство з контролю за продажем яловичини, яке щорічно генерує близько $7,5 млн для фінансування ініціатив, що допомагають виробникам яловичини розширити свої ринки і збільшити продажі.