Тваринництво

За якої системи годівлі свиней можна отримати м'ясо вищої якості

Відгодівля свиней на вільному доступі до корму дає змогу отримати м’ясо з вищими поживними характеристиками та смаковими якостями, ніж за суворо нормованої годівлі за системою чистого корита.

На цьому наголосив директор компанії «Євро Деталь» Олександр Батюк, пише журнал The Ukrainian Farmer.

Такі результати відгодівлі пояснюються особливістю організму свині добирати те, чого йому бракує – вільний доступ до корму в бункерних годівницях цьому сприяє.

«Можливо, я скажу дещо непопулярну, але дуже важливу річ: за рідкої годівлі свиней підприємство отримує свинину нижчої якості, ніж за сухої», – зазначив експерт.

З одного боку, рідка годівля сприяє кращому – до 95% – засвоєнню корму. З іншого, насичує організм водою, що негативно впливає на якість м’яса.

Доведено, що за відгодівлі свиней у приміщенні з високою вологістю і температурою вищою за 20 °С, отримують туші низької якості, з підвищеною кислотністю м’яса, зниженою вологоутримувальною здатністю, меншим умістом міоглобіну.

Як повідомлялося, робот годує свиней під класичну музику.