В Україні рослинне м'ясо намагаються створити кілька компаній
Розробленням рослинного м’яса займаються ще кілька українських компаній.
Про це в інтерв’ю AgroTimes розповів Андрій Черуха, засновник компанії Eat me at, першого вітчизняного виробника рослинного м’яса.
«Ми чули, що декілька українських компаній уже також займаються розробленням рослинного м’яса, – зазначив він. – Конкуренція стимулює бути кращим і швидше розвиватися, тому ми ставимось до неї позитивно».
За словами Андрія Черухи, в України є великий потенціал із виробництва рослинного м’яса, бо в країні вирощується багато сої, гороху, які є його основою.
«Але поки що ми не знайшли український текстурат – ізолят білка, який би підходив за своїми властивостями», – зауважив він.
Зокрема, основна проблема з сировиною для виготовлення рослинного фаршу Eat me at – це те, що майже вся вона не українська, а завозиться переважно з країн Європи та Америки, зазначив Андрій Черуха.