Агромаркет

Світовий рекорд урожайності рису побив новий китайський гібрид

Китайські вчені зібрали рис із рекордною врожайністю 22,5 т/га. Рис виростили і зібрали в центральній китайській провінції Хунань, пише Ecns.cn.

«Селекційний прорив має велике значення для забезпечення продовольчої безпеки Китаю, оскільки середня врожайність нового гібриду на 10-20% вища за інші сорти», – зазначив агроном Юань Лунпін.

Створення нового сорту дало змогу не лише істотно збільшити виробництво зерна, але й поліпшити його якість. Наприклад, недавно вирощений рис, посаджений на 100 млн му (1 му = 1/15 га) може прогодувати 100 млн осіб протягом цілого року.

«Для наступного кроку наш пріоритет – отримати схвалення уряду і просувати новий високоврожайний гібрид по всій країні протягом найближчих декількох років. Ми також застосуємо цю технологію до інших видів рису або навіть пшениці», – зауважив науковий співробітник Китайського національного Центру досліджень і розробок гібридного рису Чи Сіньці.

Він також додав, що розробка третього покоління гібридного рису стабілізує загальний обсяг виробництва зерна в Китаї і вплине на практику сівби рису в усьому світі.

Нагадаємо, цього року в Україні зафіксували новий рекорд урожайності пшениці. Також було зафіксовано світовий рекорд урожайності пшениці.