Планують зареєструвати перше географічне зазначення меду в Україні
Першим географічним зазначенням українського меду буде «мед Закарпаття».
Про це повідомив співзасновник крафтового бренду «Медові брати» Дмитро Кушнір на семінарі «Ніші. Технології. Інвестиції» в рамках виставки ІнтерАгро 2020.
«Так ми зможемо заявити про Україну, як про виробника високоякісного меду, – переконаний він. – Головний наш меседж – меди мають прив’язку до місця виробництва».
«Медові брати» позиціонують мед як продукт місцевості, зокрема, медових теруарів. Історична пасіка крафтового бренду розташована в природному комплексі Гранітно-степове Побужжя. Згодом скооперувалися з іншими пасічниками з різних цікавих теруарів.
Створюючи першу в Україні дегустаційну карту лінійки медів, застосовують технології дегустації, на кшталт винних (зі спеціальним колесом смаків та ароматів, яким професійно послуговуються дегустатори).
«Розвиток культури меду в Україні – це не тільки просвітницька місія, а конкретний прагматичний інтерес кожного виробника, завдяки якому ми зможемо створити додану вартість продукту», – наголошує Дмитро Кушнір.