Західні споживачі запасаються гарбузами
Після першої весняної хвилі продуктового ажіотажу через карантин, пов’язаний з пандемією коронавірусу, та можливістю настання другої, споживачі схильні запасатися продуктами. Гарбузи в цьому плані – простий, корисний овоч, що довго зберігається.
Про це повідомляє FreshPlaza.
«Зараз є тенденція, що люди запасають їжу на зиму – купують томати, щоб готувати соус тощо. Ця тенденція повернулася, і гарбуз – це простий овоч для для зберігання», – розповів Майк Суфан з Калгарі, представник продуктової компанії з міста Калгарі, (Канада).
Він додав, що після дефіциту в продуктових магазинах, яку споживачі побачили навесні, коли був оголошений каратин та потенціал другої хвилі вірусу, споживачів зараз більше цікавить така продукція, як гарбуз.Однак поки що ціни залишаються середніми. Але, на думку Майка Суфана, це лише на початку сезону, навряд чи вони знизяться через високий попит.
До того ж гарбузи, на відміну від інших, більш дрібних плодів, найменше страждають від нестачі робочої сили під час збирання врожаю.
Читайте також:Українські гарбузи постачатимуть в ЄС