На Закарпатті розпочали збирати паприку
На Закарпатті в селі Велика Добронь розпочали сезон збору та заготівлі паприки.
Про це повідомляє Uzhinform.
«Саджати паприку в селі починають в кінці травня, а збирають урожай у вересні. Потім його нанизують на спеціальну нитку по 150 перців на кожну і кладуть просушувати на сонце. Важливо, аби на такій нитці не було жодного поганого перцю», – йдеться в повідомленні.
Паприку у Великій Доброні почали вирощувати тут 50 років тому із завезеного із Угорщини насіння. Наразі солодкий перець у селищі вирощують майже у кожному домі. «Коли перець висохне, його змелюють. Паприка має самодостатній смак, її в закарпатській кухні використовують у багатьох стравах. Після солі це найпопулярніша гастрономічна приправа», – додають фермери.
Однак, через пандемію коронавірусу продати паприку стало складніше і вона значно впала в ціні. Якщо раніше можна її продавали по 150 грн/кг, то тепер готові віддавати за 70 грн/кг.
Читайте також: Фермери вирощують плоди перця по 450 г кожний