Тваринництво

USDA: лейкоз птиці стане станом, який можна оцінювати залежно від ситуації

USDA: лейкоз птиці стане станом, який можна оцінювати залежно від ситуації

Після клопотання Національної ради птахівництва Служба безпеки й інспекції харчових продуктів Міністерства сільського господарства США (FSIS USDA) тепер лікуватиме лейкоз птиці залежно від ситуації.

У майбутньому тушки птиці, уражені однією або декількома формами лейкозу птиці, більше не конфіскуватимуть, пише Poultry World.

У петиції Національної ради птахівництва, зокрема, міститься прохання до FSIS трактувати ураження, що, ймовірно, спричинені лейкозом птиці, як стан, який можна оцінювати залежно від ситуації, а не як захворювання, що потребує конфіскації всієї птиці.

Також у петиції зазначається: «Внесення поправок до правил підтримується науково й економічно обґрунтованими аргументами: лейкоз птиці не представляє ризику для безпеки харчових продуктів. Сучасне розуміння захворювання птиці набагато розвиненіше, ніж коли вперше була розроблена політика FSIS. Це захворювання – не системне, сучасні програми вакцинації та селекції практично повністю ліквідували лейкоз птиці, а внесення поправок до правил скоротило б непотрібний регулятивний тягар».

Як повідомлялося, до орегонської хвороби особливо схильні сучасні кроси птиці.