Колумбійські селекціонери працюють над томатами-чері з протираковими властивостями
Дослідники Національного університету Колумбії на чолі з професором Маріо Аугусто Гарсією працюють над селекцією сортів томатів черрі, які мають більш високий вміст антиоксидантів, особливо лікопенів та більшою кількістю вітамінів і мінералів.
Про це повідомляє FreshPlaza.
Розробка цих нових сортів почалася з серії схрещувань між елітними лініями томатів черрі. Тест допоміг оцінити різні аспекти, такі як висота рослини, дні до цвітіння, дні до початку збору врожаю, кількість та маса плодів, загальний урожай та органолептичні властивості плодів. Потім ці сорти порівнювали з референтним комерційним контролем: імпортним томатом чері Хортіфреско, який широко відомий в Колумбії.
Дослідження проводилися у відкритому полі під впливом шкідників та хвороб, а не в захищених тепличних умовах, що може скоротити цикл порівняно з випробуваннями в контрольованих умовах.
Найважливішим результатом цього випробування було те, що деякі матеріали, такі як генотипи M19 та M40, мали найбільшу врожайність. Іноді вони давали 38 т/га в трьох населених пунктах, тоді як комерційний контроль давав 23 т/га.
Нові сорти мають середню вагу плодів томатів-чері від 10 до 25 г.
Читайте також: Тепличники продають томати вдвічі дорожче, ніж торік