Вчені досліджують перспективні сорти жимолості
В Україні спільними зусиллями фахівців Інституту садівництва НААН та компанії « ФруТек», розпочалося масштабне дослідження перспективних сортів жимолості щодо продуктивності, смаку, транспортабельності тощо.
Про це повідомив заступник директора Інституту садівництва НААН Олександр Ярещенко на сторінці спільноти «Жимолость. Що? Де? Коли?» у Фейсбук.
«Спільно з інноваційною компанію «ФруТек» розпочинаємо масштабне дослідження перспективних сортів жимолості, що включатиме найбільш важливі показники – продуктивність, транспортабельність, смак, біохімічний склад, придатність до заморожування та інших видів переробки», – написав учений.
Дослідники хочуть отримати об’єктивні дані сортів вітчизняної і зарубіжної селекції в грунтово-кліматичних умовах України, щоб сформувати науково обгрунтовані рекомендації виробникам щодо підбору сортименту.
Пізніше він продемонстрував фото сіянців жимолості. І зазначив: «Українська селекція не стоїть на місці. Наші перші відбори перспективних сіянців жимолості. Звісно, це лише початок великого шляху до нових сортів, але така робота захоплює і результати надихають».
Читайте також: У Польщі на плантації жимолості запрошують на дегустацію