Агрономія

Створення хорошої структури ґрунту дозволить нівелювати вплив кліматичних умов

Завдяки інтегрованій системі обробітку коренева система сільськогосподарських культур може сягати на один метр і глибше й діставати вологу з нижніх прошарків ґрунту в посушливий період.

На цьому акцентував увагу Йоханн Татцбер, агроном, незалежний консультант Case IH з ґрунтообробної техніки (Австрія), пише журнал The Ukrainian Farmer.

«Наше завдання полягає в тому, щоб навчитися працювати з ґрунтом правильно: робити якомога менше операцій, у яких немає сенсу, й створити хорошу структуру ґрунту — це дозволить нівелювати вплив нових кліматичних умов», — зазначає Йоханн Татцбер, агроном, незалежний консультант Case IH з ґрунтообробної техніки (Австрія).

На сьогодні все більше сільськогосподарських підприємств — як холдингів, так і невеликих господарств — переходять на інтегрований обробіток ґрунту. В основі цього обробітку лежить інтеграція неглибокого змішування пожнивних решток із проведенням глибокого розпушення кожні 4–6 років. Перша операція проводиться для відновлення життєдіяльності мікроорганізмів у ґрунті, друга — для знищення ущільнення, щоб забезпечити ґрунту можливість вбирати й віддавати вологу.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!