У світі зростає попит на восковидні гібриди кукурудзи
Восковидні гібриди кукурудзи стають все більш затребуваними на ринку зерна кукурудзи в країнах Америки, Європи та Азії.
Про це AgroTimes повідомила завідувач лабораторії селекції та насінництва кукурудзи Інституту рослинництва ім. В. Я. Юр’єва НААН Лариса Чернобай.
«Восковидна кукурудза від звичайної відрізняється подвійним шаром тканини навколо зародка (ендосперм), через що зерно здається прозорим, наче покрите шаром воску. Усередині ця тканина має борошнисту структуру, що наділяє крохмаль такої кукурудзи абсолютно унікальними властивостями», – зазначила науковець.
Основне призначення восковидної кукурудзи – виробництво крохмалю, склад і якості якого є головною перевагою цього виду. Нині амілопектиновий крохмаль широко застосовують в харчовій промисловості, використовують для поліпшення однорідності, стабільності та текстури різних харчових продуктів, використовується в якості водоутримуючого агента, згущувача і наповнювача, наприклад, для згущення фруктових пирогів. Консервам і молочним продуктам вони надають м’яку кремову текстуру, покращують вигляд і структуру сухих продуктів і сумішей.
Читайте також:Корми з восковидною кукурудзою краще засвоюється тваринами
Додати коментар