Тваринництво

Ціни на свинину живою вагою зросли до 44-46,5 грн/кг

Ціни на свинину живою вагою зросли до 44-46,5 грн/кг

У передвеликодній тиждень котирування на свиней забійних кондицій відновилися після падіння цін у першій декаді квітня – до 44-46,5 грн/кг.

Про це повідомили в асоціації «Свинарі України».

Хоча запровадження карантинних заходів поламало звичну динаміку цін закупівлі свинини, проте напередодні Великодня все ж таки відбувся висхідний рух котирувань та пожвавлення торгівлі.

Всупереч песимістичним оцінкам попередніх тижнів, гравці ринку свинини засвідчують пожвавлення споживчої активності. Окремі оператори зазначають, що продажі свинини цього тижня на 20-30%, а подекуди і на 50%, вищі, ніж тижнем раніше.

Деякі представники м’ясопереробної галузі стверджують, що закуплених на цей тиждень обсягів подекуди не вистачало.

Незважаючи на активізацію торгівлі перед святковими вихідними, закупівельники не квапляться давати позитивні прогнози на наступний тиждень. Вони вважають, що після Великодня споживча активність може традиційно послабитися. Проте вже за тиждень споживчий інтерес до м’яса відновиться – із наближенням чергових святкових вихідних на початку травня.

Тому частина м’ясопереробників схильна вважати, що наступного тижня ціни закупівлі хоч і можуть дещо послабитися, проте залишаться в межах діапазону цього тижня.

Зважаючи на значну волатильність цін в останні кілька тижнів, деякі скептики прогнозують, що зсув обсягів реалізації та, відповідно, котирувань буде відчутнішим.

Проте період весняних свят та сприятливі погодні умови на тлі повторного закриття ринків, найвірогідніше, обумовить відносно сталу увагу покупців до м’яса у торговельних мережах та м’ясних магазинах, що продовжують працювати.

Як повідомлялося, у першій половині 2020 року європейська пропозиція свинини залишатиметься стабільною або навіть трохи більшою через зростання забійної ваги.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!