Як правильно підготувати індичі яйця до інкубації
Після збирання індичих яєць, призначених для інкубації, необхідно забезпечити правильні умови для їхнього зберігання.
Температура свіжознесених яєць наближена до температури несучки – близько 41-42 °С. Відразу після збирання їх потрібно перенести до камери охолодження й тримати до стану фізіологічного нуля. Після цього яйця розміщують на пластикових лотках і забезпечують рівномірну циркуляцію повітря.
Щойно яйця будуть готові до транспортування на інкубаторій, їх можна помістити в картонні лотки й упакувати в коробки або ж покласти в інкубаційні лотки та перевозити в транспортних візках.
Найефективніше використовувати для інкубації яйця, що зберігалися протягом 5–9 днів. Далі — чим більшим буде строк зберігання, тим нижчим буде відсоток виводимості й гіршою якість молодняку.
Нагадаємо, кондиційні добові індичата повинні мати підсохлий і добре розпушений пух.
Додати коментар