На Житомирщині планують вирощувати австралійських раків
На Житомирщині реалізують проєкт акваферми з вирощування австралійського червоноклешневого рака.
Про це повідомили в Житомирському національному агроекологічному університеті.
Координуватиме реалізацію проєкту міжнародна агенція Goodwill, житомирська громадська організація «Атошник» відповідатиме за будівництво акваферми та бізнес-складову проєкту. У фінансуванні його науково-дослідної та бізнес-складових зацікавлені данські інвестори.
Науковці й студенти Житомирського національного агроекологічного університету проводитимуть наукові дослідження, спрямовані на покращення технології вирощування австралійського червоноклешневого рака.
Проєкт супроводжуватимуть провідні експерти з аквакультури й проєктування акваферм.
Вирощувати австралійських червоноклешневих раків в Україні можна в два етапи: взимку – у штучному аквасередовищі, а влітку випускати у відкриті водойми, щоб вони там дозріли.
М’ясо австралійських раків значно смачніше, ніж річкових. До того ж м’ясних ділянок у них на 30% більше.
Якщо річкові раки виростають за три-п’ять років, то «австралійці» – за кілька місяців. За сприятливих умов, правильного догляду і харчування – за півроку.
Австралійські раки можуть давати потомство до трьох разів на рік, за раз у них народжується близько тисячі мальків.
Як повідомлялося, група компаній «Бестер» будує в Київській області потужності для вирощування кларієвого сома й австралійського рака.
Додати коментар