Майже чверть усього вітчизняного цукру в 2019 році виготовила «Астарта»
За результатами виробничого сезону 2019 року «Астарта» є лідером цукрового ринку України – заводи компанії виробили 22% цукру від загального об’єму виробництва по Україні.
Про це повідомляється на сайті компанії.
У 2019/2020 МР підприємства «Астарти» прийняли на переробку понад 1,9 млн тонн цукрових буряків та виготовили 301,5 тис. тонн цукру. Частка цукру вищої категорії зросла до 95,5% від загального виробництва (у 2018 році – 86%), в тому числі цукру екстра-класу вироблено на 37% більше – 75,6 тис. тонн.
Як зазначається, у цьому виробничому сезоні компанія зосередилася на впровадженні філософії ощадливого виробництва (Lean), розробивши власну систему підвищення ефективності СОВА (Система операційного вдосконалення «Астарти»).
Завдяки її інструментам вдалося суттєво вдосконалити бізнес-процеси, досягти ефективності та економії ресурсів. Так, у цьому сезоні цукрові заводи компанії показали найвищий в Україні коефіцієнт виробництва – 85,05% (середнє значення по Україні – 83,57%). Минулого року цей коефіцієнт в «Астарті» становив 83,75%.
«Наші підприємства працювали за схемою «поле-завод», що дозволило мінімізувати час зберігання цукрових буряків та підвищити якісні та кількісні показники сировини і самого цукру. Також позитивною була динаміка ресурсоощадності виробництва», – зазначив виконавчий директор «Астарти» Валерій Соколенко.
Зокрема, за його словами, витрати газу на тонну переробки цукрових буряків на наших заводах скоротилися на 3,7% до 22,58 м.куб/тонна, порівняно з 2018 роком, води – на 4% до 0,82 м.куб/тонна.
Додати коментар