Дезінфекція приміщення, де утримується птиця, – ефективний профілактичний захід
Компанія «Пан Індик» (Чернівецька область) у перехідні періоди року здійснює дезінфекцію в присутності птиці.
Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів головний лікар компанії Олександр Співачук.
«Для профілактики, особливо в перехідні періоди року, коли підвищена вологість навколишнього середовища, ми робимо газацію парами йоду з експозицією 20 хвилин із наступним провітрюванням», – зазначив він.
Якщо вологість у приміщенні збільшується, підсипають суху тирсу, щоб не допустити розвиток хвороб через вологу підстилку.
Також, щоб не допустити розповсюдження інфекцій, під час підготовки пташника до посадки у господарстві здійснюють ретельну дезінфекцію хімічними препаратами, вогнем (методом обпалювання), вапном тощо.
Як повідомлялося, «Пан Індик» використовує у процесі вирощування птиці столярну стружку, щоб не допустити спалахів аспергільозу.
Довідка
«Пан Індик» спеціалізується на товарному вирощуванні індиків. Має п’ять робочих пташників із сучасним обладнанням, кожен – на 14 тис. голів разової посадки молодняку.
Додати коментар