Маркування «альтернативної» курятини Certified та Label Rouge застосовується переважно у Франції
Вимоги до системи виробництва курятини торгової марки Certified близькі до відповідних параметрів інтенсивних технологій. Відмінності, по-перше, у тому, що для відгодівлі можуть застосовуватися переважно генотипи повільного росту. По-друге, встановлено мінімальний вік забою птиці – 56 днів.
Натомість вимоги до системи виробництва курятини категорії Label Rouge близькі до аналогічних вимог до системи Traditional Free Range.
Маркування курятини торговими марками Certified та Label Rouge застосовується переважно у Франції. Проте вони достатньо відомі й на всьому Європейському континенті.
Частка м’яса курей, вирощених під цими торговими марками, постійно збільшується. Зокрема, у 2017 році у Франції було вирощено 94,4 млн курчат під торговою маркою Label Rouge і вироблено 75 тис. тонн курятини під торговою маркою Certified.
Виробництво ж м’яса птиці на основі використання кросів і популяцій курей повільного росту становило близько 24% загального виробництва курятини в країні, зокрема Label Rouge – 15%, Certified – 8%, Organic – 1%.
Додати коментар