Експорт вітчизняного цукру в поточному сезоні скоротився у вісім разів
В Україні завершилося збирання цукрових буряків, валовий збір яких за попередніми даними становить 9,8 млн тонн, що на 30% менше, ніж у 2018 році.
Про це повідомляє Економічний дискусійний клуб.
Так, за оцінками експертів, у 2019/20 МР виробництво бурякового цукру не перевищить 1,4 млн тонн проти 1,8 млн тонн у минулому сезоні.
За оперативними даними, у вересні-листопаді 2019/2020 МР з буряків нового врожаю вироблено 1,270 млн тонн цукру, що на 15% менше, ніж у відповідному періоді минулого року.
Розрахункове внутрішнє споживання цукру за три місяці поточного сезону оцінюється у 315 тис. тонн.
«Експорт цукру за вказаний період склав 17 тис. тонн проти 139 тис. тонн у вересні-листопаді 2018 року. Найбільші обсяги українського цукру надійшли на ринки Азербайджану і Таджикистану», – ідеться в повідомленні.
При цьому Україна не імпортувала цукор у цей період.
Ураховуючи запаси цукру на початок цього МР та внутрішнє споживання станом на 1 грудня 2019 року його розрахункові залишки оцінюються у 1,391 млн тонн, що на 5% нижче минулорічного показника.
Додати коментар