Минулорічне насіння не придатне для виготовлення лляної олії
Лляна олія, вироблена з насіння минулорічного врожаю, матиме неприродну гіркоту, тому її не варто брати як сировину. Краще робити закупки в постійних постачальників, які вже знайомі з вимогами переробника – здебільшого це невеликі фермерські господарства.
Таку думку висловив власник підприємства, який виготовляє олію холодного віджиму з насіння нішових культур під брендом «Справжня олія», Олександр Сорока в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer.
Як зазначив підприємець, насіння цієї культури м’яке й добре віддає олію (понад 30%). У роботі з цією сировиною переробник зважає на наявність неприродної гіркоти й кислоти у виробленому продукті.
«Кілька років я брав льон у виробника з Черкащини й був задоволений його якістю, але втратив постачальника. Але, як правило, сільгоспвиробники прагнуть знайти покупця, який готовий забрати весь урожай, а дрібний переробник не може цього гарантувати. Тому тепер льон для «Справжньої олії» купуємо на гуртовому складі», – зазначив Олександр Сорока.
За його словами, мінус таких закупівель у тому, що, натрапивши на якісну сировину, вдруге придбати її практично неможливо, адже насіння надходить від різних виробників і на складі змішується.
Як повідомлялося раніше, для виготовлення конопляної олії рентабельніше використовувати неочищену сировину.
Додати коментар