На рівень шкідливості хлібної жужелиці восени впливає два головні фактори
Інтенсивність розвитку, заселеність посівів і рівень шкідливості шкідників в осінній період залежать від кліматичних умов і фітосанітарного фону ґрунту.
На це звернула увагу Ганна Терещенко, м.н.с. Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України в журналі The Ukrainian Farmer.
«Приміром, восени період шкодочинності хлібної жужелиці на озимині збільшується від 15 до 100 днів за випадання значної кількості опадів», — зазначила вона.
Особливо це стосується посівів зернових, розміщених після стерньових попередників, поблизу місць скупчення соломи або ділянок, засмічених падалицею зерна, в зниженнях рельєфу.
Ознаками пошкодження цим видом шкідників є гофроване й понівечене листя рослин.
Додати коментар