Агрономія

У «Зернопродукті МХП» визначилися з посівами кукурудзи на наступний рік

У 2020 році в ПрАТ «Зернопродукт МХП», що є структурним підрозділом холдингу МХП, заплановано засіяти кукурудзою 45 тис. гектарів ріллі та висіяти 12–15 гібридів з ФАО 250 – 350.

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів головний агроном господарства Віктор Шевчук. 

«Кукурудза є основною культурою в сівозміні господарства, адже у нас її використовують для годівлі птиці. Також під кормові культури відведено 4 тис. гектарів — це кукурудза на силос, багаторічні трави», — зазначив Віктор Шевчук.

Окрім того, традиційно в ПРаТ «Зернопродукт МХП» щороку вирощують 16,7 тис. гектарів соняшнику, до 8 тис. га пшениці (2 роки тому було 10 тис.), 6 тис. гектарів сої, до 6–7 тис. га ріпаку (хоч цього року посіяли тільки 4,5 тис. га через посуху). Також щороку засівають 200–400 га цукровими буряками для потреб пайовиків. 

Цікаво, що наступного року в господарстві заплановано посіяти 500 га сорго, віддавши під цю невибагливу та посухостійку культуру малопродуктивні ґрунти в регіонах Вінниччини, де випадає мало опадів.

ПРаТ «Зернопродукт МХП» має в обробітку 86 тис. гектарів ріллі у Вінницькій області, а також по кілька тисяч гектарів у Черкаській і Житомирській областях, у районах, що примикають до Вінниччини.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!