Тваринництво

Перед дезінфекцією у тваринницьких приміщеннях треба здійснити вологе прибирання

Перед дезінфекцією у тваринницьких приміщеннях треба здійснити вологе прибирання

Своєчасна регулярна дезінфекція тваринницьких приміщень необхідна навіть за суперсучасної системи гноєвидалення.

У корівнику дезінфікують місця утримання корів, місця для отелення, телятники. У стійлах для корів слід звернути особливу увагу на підстилку – від її санітарного стану, зокрема, залежить здоров’я вимені, ратиць. Також дезінфікують місця навколо гнійових каналів і найвологіші місця корівника. Гній, підстилку й інший бруд прибирають зі стійл щодня.

Дезінфекцію або оброблення антисептичними засобами проводять як профілактику захворювань, на які можуть страждати тварини, раз на два місяці або після виявлення хворої тварини. Після виявлення таких персонал ферми повинен зв’язатися з ветеринаром, уточнити діагноз, визначити шлях зараження й відтворити ланцюг подій, що передували цьому. Кінцевим заходом є повна дезінфекція корівника.

Повне санітарне оброблення приміщення здійснюють після випадків загибелі тварини та до переведення в приміщення молодих телят чи після зміни групи тварин.

Пологові відділення у великих господарствах треба дезінфікувати не менше як двічі на місяць, телятника – один раз на місяць.

Крім того, дезінфекцію слід здійснювати щоразу після щеплень або відбирання аналізів.

Перед дезінфекцією важливо здійснити вологе прибирання – тоді менше витрачатиметься дезінфекційних засобів, ніж за оброблення забрудненої поверхні.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!