Агромаркет

Обсяги сільгоспвиробництва на Луганщині за рік зросли на 9%

Територія Луганської області, підконтрольна Україні, має серйозну динаміку росту обсягу сільськогосподарського виробництва. Лише за минулий рік цей показник зріс на 9%.

Про це розповіла в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer директор Агенції регіонального розвитку Східного Донбасу Лариса Бичкова.

За її словами, після втрати російського ринку збуту регіон поступово налагоджує поставки до інших країн. У 2018 році експортний потенціал виріс на 20% – до 41 млн доларів, також збільшився експорт олії.

«Протягом останніх кількох років в області вирощують рекордну кількість зернових і зернобобових культур — близько 1,2 млн тонн. Це свідчить про позитивну динаміку до збільшення врожайності й результат поліпшення технологій землеробства та застосування сучасної сільськогосподарської техніки», – зауважила Лариса Бичкова.

Загалом Луганщина має понад 1,42 млн гектарів сільськогосподарських угідь і майже 1 млн гектарів ріллі. У виробництві сільськогосподарської продукції трохи більше за 1000 підприємств. Переважна більшість фермерських господарств вирощують сільськогосподарські культури.

Головні культури – пшениця та соняшник. Зерновими культурами засівають понад половину угідь, решту відводять під такі культури, як ячмінь, жито, кукурудзу, просо, гречка, овес, горох, ріпак, льон, гірчиця та льон.

Як повідомлялося раніше, на Луганщині побільшало одноосібників.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!