Підприємства виробляють понад чверть молока екстраґатунку
За дев’ять місяців цього року на перероблення надійшло на 20% більше молока екстраґатунку, ніж за аналогічний період минулого року. Його постачають лише підприємства.
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
У загальному обсязі сировини, що надійшла на перероблення від підприємств, частка молока екстраґатунку сягнула 25,7%; вищого ґатунку – 36,7%; першого ґатунку – 33% (655 тис. тонн); другого ґатунку – 4%; неґатункового – 0,8%.
Серед загального обсягу сирого молока, що надійшло на переробні підприємства від населення, частка вищого ґатунку становить 0,1%; першого ґатунку – 11,3%; другого ґатунку – 83,9%; неґатункового – 4,7%.
Нагадаємо, протягом січня-вересня 2019 року на переробні підприємства України надійшло 2,97 млн тонн молока, що на 9,2% менше, ніж за аналогічний період минулого року.
Додати коментар