Агромаркет

Україна та Білорусь мають намір наростити взаємну торгівлю агропродукцією

3 жовтня у Житомирі відбулося засідання українсько-білоруської робочої групи з вирішення проблемних питань взаємного товарообігу, зокрема, в частині застосування ветеринарно-санітарних заходів.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Учасники групи обговорили питання співробітництва у сфері ветеринарного і продовольчого контролю, стан погодження форм міжнародних ветеринарних сертифікатів для використання в двосторонній торгівлі, перспективи включення підприємств до реєстрів, які надають право експорту продукції тваринного походження, а також розвиток подальшого двостороннього співробітництва між компетентними органами в сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарії України і Республіки Білорусь.

«Робота спільної українсько-білоруської групи побудована на фаховому рівні і спрямована на узгодження позицій з питань, які раніше були для обох сторін проблемними, а це насамперед погодження ветеринарних сертифікатів та проведення інспектування підприємств для виходу на ринки України та Білорусі. Зараз у вирішенні цих питань ми бачимо суттєвий прогрес», – заявив Володимир Лапа.

За його словами, українська сторона прагне розвивати двосторонні відносини з метою збільшення обсягів взаємної торгівлі аграрною продукцією та обміну досвідом.

Заступник Міністра сільського господарства і продовольства Республіки Білорусь Іван Смільгинь теж висловив задоволення процесом взаємного виходу на ринки обох країн.

За результатами українсько-білоруської робочої групи Голова Держпродспоживслужби та заступник Міністра підписали протокол засідання, в якому констатували готовність розвивати подальше двостороннє співробітництво між компетентними органами в сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарії.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!