Тваринництво

Асептичний пододерматит у корів починається без особливих симптомів

Пододерматити у корів виникають за забиття і ран, здавлення основи копита різними предметами, порушення технології розчищення копит.

Розрізняють асептичний і гнійний пододерматити. Симптоми асептичного пододерматиту спочатку непомітні, загальний стан без змін. Апетит знижується мірою розвитку хвороби, з’являється занепокоєння, тварина починає берегти хвору кінцівку, розвивається кульгавість.

З часом підвищується місцева температура, з’являється біль, в ураженій ділянці копитний ріг забарвлюється в жовтий колір.

Гнійний пододерматит виникає за інфікування копитця переважно як продовження асептичного пододерматиту або тріщини копита. Тварина не спирається на хвору ногу, відводить кінцівку вбік. Температура тіла підвищується, уражене місце під час здавлення щипцями викликає сильний біль.

Температура копита також підвищена, у важких випадках спостерігається відшаровування копитного рога, м’якуша, підошви, у міжкопитній щілині з’являються абсцеси. Під час обстеження частини копита, що відшарувалася, спостерігаються гнійні витікання.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!