Тваринництво

Рівненське господарство – єдине в Україні, що практикує безвідходне виробництво ковбас

Рівненське господарство – єдине в Україні, що практикує безвідходне виробництво ковбас

ТОВ «Ідна» (Рівненська область) – єдина компанія в Україні, яка повністю переробляє відходи власного ковбасного виробництва.

Це стверджує генеральний директор «Ідни» Володимир Голуб в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer.

«Рештки тварин і птиці ми не утилізуємо, а переробляємо на корм птиці й тваринам, – пояснив він. – Щоб приготувати такий корм, 30% біологічних решток змішуємо з 70% перемеленої пшениці. Суміш проганяємо через екструдер за температури 120 ⁰С».

Таким чином знищуються бактерії, але білок залишається живим, підкреслив Володимир Голуб.

Довідка

«Ідна» має закритий цикл виробництва. Вирощує пшеницю, кукурудзу, цукрові буряки на площі 1,5 тис. га. Утримує 500 тис. курей, 5 тис. голів свиней, 700 голів молочних корів, 160 голів овець. Має комбікормовий завод потужністю 10 тонн на годину, власну бойню, цехи розробки, ковбасні цехи, консервний завод. Виготовляє тушонку, ковбасу.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!