Тваринництво

Хлорування води у птахівництві сьогодні дещо обмежене

Хлорування води – класичний метод знезараження – ефективне щодо грам-позитивних і грам-негативних мікроорганізмів. Проте, як зазначають дослідники, віруси й спори резистентні до цієї сполуки, особливо за наявності у воді органічних речовин.

Нині доведено, що хлорована вода має досить високий ступінь токсичності й сумарної мутагенної активності. До того ж хлор не знищує мікроорганізми в біоплівці, тому його застосування в птахівництві нині є дещо обмеженим.

Також хлор не видаляє вапняковий наліт, що поступово формується на внутрішніх стінках систем водогону.

Оскільки хлор є лугом, він провокує збільшення рН води, а для птиці бажаною для споживання є вода з нейтральним чи ледь кислим рН.

Нарешті хлор змінює смак і запах води, а за його високої концентрації уражується слизова оболонка ротової порожнини птиці.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!