Агрономія

Основні тренди ринку продуктів зернопереробки в Україні

Основні тренди ринку продуктів зернопереробки в Україні

Одним із основних трендів українського ринку перероблення зернових культур є те, що він дуже незбалансований.

Про це на конференції «Елеватор Плюс» зауважив аналітик «АПК-Інформ» Андрій Купченко.

За його словами, причиною цього є те, що в Україні спостерігається профіцит виробництва одних культур і сильний дефіцит інших.

Також український ринок зернопереробки характеризується зменшенням внутрішнього споживання продукції перероблення зернових культур.

«Населення країни зменшується, тож зменшується і попит. Крім того, в Україні змінюється культура споживання продукції зернопереробки, що також впливає на зміну попиту», – зауважив Андрій Купченко.

Ще одним із важливих моментів є високий рівень конкуренції, яка спостерігається на різних рівнях: від конкуренції за сировину до конкуренції щодо збуту продукції на зовнішніх ринках.

«Однією з особливостей українського ринку є ризик монопольної продукції, зокрема, висівок», – зазначив експерт.

Він додав, що також на українських виробників сильно впливає ситуація на глобальному ринку, яка відображається на цінах на продукцію зерноперероблення.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!