Основні тренди ринку продуктів зернопереробки в Україні
Одним із основних трендів українського ринку перероблення зернових культур є те, що він дуже незбалансований.
Про це на конференції «Елеватор Плюс» зауважив аналітик «АПК-Інформ» Андрій Купченко.
За його словами, причиною цього є те, що в Україні спостерігається профіцит виробництва одних культур і сильний дефіцит інших.
Також український ринок зернопереробки характеризується зменшенням внутрішнього споживання продукції перероблення зернових культур.
«Населення країни зменшується, тож зменшується і попит. Крім того, в Україні змінюється культура споживання продукції зернопереробки, що також впливає на зміну попиту», – зауважив Андрій Купченко.
Ще одним із важливих моментів є високий рівень конкуренції, яка спостерігається на різних рівнях: від конкуренції за сировину до конкуренції щодо збуту продукції на зовнішніх ринках.
«Однією з особливостей українського ринку є ризик монопольної продукції, зокрема, висівок», – зазначив експерт.
Він додав, що також на українських виробників сильно впливає ситуація на глобальному ринку, яка відображається на цінах на продукцію зерноперероблення.
Додати коментар