Агрономія

Важкі дороги зерна: як вирішити проблеми зернової логістики в Україні

Важкі дороги зерна: як вирішити проблеми зернової логістики в Україні

З початку поточного тижня на Миколаївщині сталися вже дві дорожньо-транспортні пригоди з автомобільними зерновозами, а в Канаді зійшов із колії товарний поїзд, завантажений зерном.

Зернові перевезення, які зазвичай вимагають від транспортників підвищеної уважності та дисципліни, у зимових умовах стають ще ризикованішими, до того ж не лише в Україні.

Водночас безпека перевезень – не єдина нагальна проблема зернової логістики. Кілька місяців тому вітчизняні агровиробники та трейдери гостро потерпали від неможливості вчасно вивезти врожай пізніх культур зернових через несвоєчасну подачу вагонів і брак локомотивної тяги на залізниці, а також суттєве подорожчання послуг автоперевізників.

Елеватори стояли переповнені зерном і часто були вимішені відмовляти клієнтам в прийманні збіжжя. Ситуацію, що склалася в Україні з перевезеннями зерна наприкінці осені, спеціалісти називають не інакше як транспортний колапс.

Чи можливо уникнути повторення подібних колапсів в майбутньому і яким чином вирішувати численні проблеми зернових перевезень в країні? Ці та інші питання фахівці ринку обговорять на конференції «Елеватор Плюс», яку журнал The Ukrainian Farmer проведе 20-21 березня в Києві.

Детальніше про конференцію тут.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!