Україна завершила сезон цукроваріння: виробництво впало на 15%
За результатами 2018/19 маркетингового року українські цукрозаводи виробили 1,82 млн тонн цукру, що на 15% менше порівняно з попереднім сезоном.
Усього працювало 42 цукрових заводи, які переробили 13,6 млн тонн цукрових буряків, що майже на 10% менше, ніж минулого року, повідомили в асоціації «Укрцукор».
Основними причинами скорочення виробництва цукру в 2018/19 МР є зменшення посівних площ під цукровими буряками та низька якість сировини.
Зокрема, аграріям вдалось отримати рекордну врожайність цукрових буряків, проте цукристість була чи не найнижчою – 16,47%.
Лідером з виробництва цукру стала Вінницька область – 424 тис. тонн. Після неї йдуть Тернопільщина – 227 тис. тонн і Полтавщина 222,5 тис. тонн.
Додати коментар