Україна зменшить виробництво цукру, але збільшить його експорт
У 2018/19 маркетинговому році Україна виробить 1,9 млн тонн цукру, що на 11% менше, ніж у попередньому сезоні.
Водночас його експорт зросте на 7% і складе 600 тис. тонн, повідомила керівник аналітичної служби (СНД) Sucden Марина Сідак під час конференції «Торгівля та експорт цукру».
За її словами, в Україні очікується продовження зменшення внутрішнього споживання цукру на тлі негативної демографічної ситуації. У 2018/19 МР цей показник складе 1,25 млн тонн порівняно з 1,3 млн тонн у 2017/18 МР.
Ці чинники вплинуть на те, що обсяг залишків цукру в країні на кінець сезону залишиться на рівні попереднього сезону і складе 500 тис. тонн, додала Марина Сідак.
Додати коментар