Експорт цукру з ЄС зріс утричі
За жовтень-червень 2017/18 сезону країни Європейського союзу експортували 2,7 млн тонн цукру порівняно з 0,92 млн тонн за відповідний період минулого сезону.
Це відбулось унаслідок скасування квот на виробництво цукру в ЄС, повідомив аналітик ринку цукру S&P Global Platts (Kingsman) Даніель Ребело під час конференції «Торгівля та експорт цукру 2018».
За його словами, завдяки скасуванню квот ЄС повернув собі статус нетто-експортера цукру, скоротивши його імпорт приблизно наполовину.
Хоча після скасування квот експорт європейського цукру суттєво зріс, ринки для його експорту не змінилися.
Більшість цукру ЄС експортує у Середземномор’я або в Західну Африку. Головним покупцем європейського цукру залишається Єгипет, додав експерт.
Додати коментар