Агрономія

Збирання є одним із слабких місць вирощування квасолі

Збирання є одним із слабких місць вирощування квасолі

Однією зі слабких ланок промислової технології вирощування квасолі є збирання.

Це пов’язано з тим, що боби не всіх сортів квасолі дозрівають одночасно.

Крім цього, деякі сорти схильні до вилягання й мають низьке розміщення нижніх бобів. Тому ще кілька десятиліть тому у виробництві переважало двофазне збирання квасолі.

Зараз для квасолі доцільно використовувати пряме збирання. За обмолоту перезрілої квасолі з низькою вологістю зерна значна частина насіння пошкоджується, знижується вихід товарної продукції і, відповідно, знижується економічна ефективність виробництва.

Зазвичай чим більше крупнонасінний сорт квасолі, тим сильніше пошкоджується його зерно під час обмолоту. Тому обмолочувати квасолю зерновими комбайнами слід вчасно, з мінімальними обертами барабана та низькою швидкістю.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!