Складові раціону свиней для отримання найкращого бекону
Найкращий бекон можна одержати під час згодовування молодим свиням ячменю, пшениці, жита, гороху та сочевиці.
З соковитих кормів ліпшим вибором є морква, цукрові й напівцукрові буряки, гарбузи й картопля.
Горох у другому періоді відгодівлі у вигляді дерті може становити 20-30% (за поживністю) раціону. Він значно підвищує якість бекону і забезпечує отримання високих приростів (700-800 г на голову на добу).
У разі годівлі поросят ячменем сало набуває хорошої щільності, має білий колір і приємний смак.
Овес згодовують у невеликій кількості, тому що він погіршує якість сала. Його використовують у перший період відгодівлі.
Кукурудза використовується як у вигляді дерті, так і засолених качанів.
Беконним свиням слід давати не менше як 0,5-1,5 л висівок на голову на добу протягом усього періоду відгодівлі.
Борошно з якісного конюшинового сіна робить раціон відгодівельників більш повноцінним.
Картопля має велике значення в годівлі беконних свиней: вона містить багато вуглеводів і сприяє утворенню щільного сала. Кращі результати бувають тоді, якщо картопля не перевищує 40% загальної поживності раціону.
Цукрові буряки добре перетравлюються і підвищують перетравність всього раціону.
У зимовий період беконні поросята на відгодівлі повинні щодня перебувати на прогулянці: на початку відгодівлі – по дві години й наприкінці – по одній, а влітку користуватися гарним пасовищем.
Як і інші групи свиней, беконних поросят необхідно забезпечити необмеженим водопоєм з автонапувалок або з корит, спеціально призначених для цієї мети.
За беконної відгодівлі не рекомендується згодовувати водянисті корми та відходи домашньої кухні.
Додати коментар