В Україні непросто знайти свинину для виготовлення прошуто
Для виготовлення прошуто має значення порода свині. Його можна робити і з дикої свині, але найбільше підходить порода дюрок і її похідні.
Про це журналу The Ukrainian Farmer розповів Юрій Сербін, директор і співвласник компанії Caro Food, яка виробляє в Україні делікатесний продукт.
«Треба, щоб у свині була широка нога з невеликим, до 1 см, прошарком сала на ній. Тому українська біла для прошуто не годиться, – зауважив він, – у неї після п’яти місяців увесь приріст ваги йде в сало, прошарок на нозі сягає 4 см».
Щоправда, додав Юрій Сербін, вони робили і з української білої, і з мангалиці.
Він констатує, що в Україні не всі господарства займаються селекцією свиней і його компанія має проблему з потрібною сировиною.
«У нас поки що є тільки одна ферма, яка на наше прохання вирощує свиней до 8-9 місяців, доводячи їх до ваги 140 кг. Однак за таку свинину ми платимо дорожче», – зазначив Юрій Сербін.
Додати коментар