Червона груша – тренд останніх років
Останніми роками набули популярності сорти груш із плодами з червоною шкірочкою.
Зазвичай основне забарвлення шкірочки у плодів груші зелене, жовтувато-зелене і жовте, покривне – різні типи рум’янцю, а червона пігментація у них зустрічається зрідка.
За червоний колір відповідають антоціани, що містяться в шкірочці. З-поміж червоноплідних популярними є сорти Вільямс червоний (Макс ред Бартлєт), Старкримсон (клон Улюбленої Клапа), Гортензія, Каліфорнія, Кенел Ред, Вільямс Россо.
У колекції Інституту садівництва є українські червоноплідні сорти: Весільна, Бірюзова, елітна форма 42-04.
Червона груша входить до дієтичного меню за ожиріння й цукрового діабету. Забарвлені у червоне плоди містять вищу, ніж зазвичай, кількість клітковини й інших корисних сполук.
Додати коментар