Овочі-Ягоди-Сад

Червона груша – тренд останніх років

Червона груша – тренд останніх років

Останніми роками набули популярності сорти груш із плодами з червоною шкірочкою.

Зазвичай основне забарвлення шкірочки у плодів груші зелене, жовтувато-зелене і жовте, покривне – різні типи рум’янцю, а червона пігментація у них зустрічається зрідка.

За червоний колір відповідають антоціани, що містяться в шкірочці. З-поміж червоноплідних популярними є сорти Вільямс червоний (Макс ред Бартлєт), Старкримсон (клон Улюбленої Клапа), Гортензія, Каліфорнія, Кенел Ред, Вільямс Россо.

У колекції Інституту садівництва є українські червоноплідні сорти: Весільна, Бірюзова, елітна форма 42-04.

Червона груша входить до дієтичного меню за ожиріння й цукрового діабету. Забарвлені у червоне плоди містять вищу, ніж зазвичай, кількість клітковини й інших корисних сполук.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!