Овочі-Ягоди-Сад

Дороблення часнику погано механізується

Дороблення часнику погано механізується

Операції з дороблення часнику погано механізуються, тому в більшості випадків доводиться проводити їх вручну.

Без проблем відбувається тільки відділення ґрунту та відокремленого лушпиння на спеціальних машинах. Коріння та стебла найкраще відрізають люди за допомогою якісних секаторів.

Під час роботи вручну норма виробітку однієї людини коливається від 70 до 160 кг за зміну. Є господарства, де одна людина доробляє до 250 кг часнику за зміну.

Виробники техніки роблять спроби механізувати відрізання коріння та стебла, але для використання таких механізмів потрібні певні умови.

Одна з них таких умов – важливо, щоб часник мав відносно однаковий калібр. При цьому відкалібрувати можна тільки часник після комбайна, що зрізує бадилля, і то не бездоганно.

Ручне обрізування застосовують для товарного часнику. Часник для висаджування та на переробку не має таких суворих вимог, тож може обрізуватися машиною.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!