Особливості годівлі перепелів у невеликих і великих господарствах
Для годівлі перепелят у перший період – із першого по сьомий день життя – в невеликих господарствах використовують просіяну кормову суміш з умістом 24-26% протеїну та перепелині яйця.
Яйця дають у перші п’ять днів життя з розрахунку дві-три штуки на 10 пташенят, а з шостого по десятий день – одне яйце на ту саму кількість пташенят на день. Яйця варять круто й протирають разом зі шкаралупою через сітку з перетином 2×2 мм.
На другий день життя перепелят до такої суміші додають сир із розрахунку 2 г на голову птиці на день.
На третій день можна додати в корм рубану зелень кропиви, люцерни або свіжої конюшини, а восени й взимку – терту моркву по 2 г на голову на день.
З четвертого по сьомий день у кормову суміш уводять риб’ячий жир із розрахунку 1 г на 10 пташенят. У цей період зменшують кількість перепелиних яєць і збільшують кількість сиру.
У великих господарствах перепілкам дають комбікорм, призначений для вирощування індичат віком від 1 до 30 днів.
Перепілкам слід забезпечити постійний доступ до води й корму. В перших два тижні життя перепелят особливо необхідно постійно стежити за свіжістю й чистотою корму та води. За високої температури корм і вода швидко псуються, що може призвести до отруєння молодняку.
Воду у вакуумних напувалках змінюють двічі на день, напувалки ретельно миють. Фронт годівлі має становити не менше як 1 см на голову, фронт напування – 0,2 см на голову.
Додати коментар