Використання картоплі у сівозміні підвищує врожаї зерна
Сільськогосподарське господарство «Воля» із Золотоніського району Черкаської області підвищує врожайність озимої пшениці за допомогою картоплі.
Про це журналу The Ukrainian Farmer розповів головний агроном «Волі» Олександр Левчик.
За його словами, господарство вносить під картоплю велику кількість добрив, із яких 30% – органічні («Воля» купує в компанії «Верес» відходи виробництва – використаний субстрат шампіньйонів).
«На полях, де після картоплі сіємо озиму пшеницю, результати врожайності цієї культури доходять до 100 ц/га. Взагалі вважаю, що органіка – добриво унікальне, і якщо є можливість, то обов’язково його треба вносити під будь-які культури», – зауважив Олександр Левчик.
Додати коментар