Україні варто розвивати сегмент перероблення зерна, – економіст ФАО
Україна має досить великий потенціал для перероблення і збільшення експорту переробленої продукції.
Сьогодні у структурі експорту українських зернових і олійних 92% складає неперероблена продукція, а перероблена – всього 8%, повідомив провідний економіст ФАО Дмитро Приходько.
Водночас, за його словами, в середньому у світі обсяг експорту непереробленого зерна складає 62%, а продуктів його переробки – 38%.
Дмитро Приходько зауважив, що гарним прикладом того, що потрібно розвивати напрям перероблення є Польща та Туреччина.
Ці країни є нетто-імпортерами продовольчих калорій, однак у вартісному балансі сільськогосподарської продукції вони є нетто-експортерами. Усе завдяки тому, що вони експортують продукцію з доданою вартістю, додав економіст.
Додати коментар