Овочі-Ягоди-Сад

Вирощувати ремонтантні полуниці у відкритому ґрунті ризиковано

Вирощувати ремонтантні полуниці у відкритому ґрунті ризиковано

Перед початком вирощування ремонтантних сортів полуниці (нейтрального дня) найперше слід визначитися, як будуть розміщені полуниці: у відкритому ґрунті чи під накриттям.

Вирощуючи сорти нейтрального дня у відкритому ґрунті, фермер цілковито залежить від погодних умов і ризикує не зібрати другий урожай.

Водночас облаштування плівкових тунелів потребує значних інвестицій. Однак це дає змогу восени подовжити сезон збирання полуниць на термін від двох тижнів до двох місяців, завдяки чому можна зібрати кілька додаткових тонн урожаю, коли ціна на ягоди доволі висока.

На другий рік посадки навесні перша хвиля врожаю під плівкою достигатиме швидше. У будь-якому разі якість ягід буде значно вищою.

Важливо, щоб у плівкових тунелях була добра вентиляція. На зиму плівку обов’язково знімають, щоб її не пошкодили сніг та вітер. Влітку під час спеки її або затінюють, або прибирають.

Ремонтантні сорти, як і червневі, не переносять занадто високої температури. За температури повітря понад 30°С ріст і плодоношення рослин призупиняються.

Різні сорти по-різному переносять тепловий стрес, хоча здебільшого перерва в плодоношенні становить 2-3 тижні.

Оптимальна температура для росту та плодоношення більшості повторюваних сортів становить 15-26 ° С. Коли температура опускається нижче 10 ° С, це призводить до сповільнення росту та подовження періоду від запилення до збирання плодів.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!