Тваринництво

На одного українця припадає 0,8-0,9 кг індичатини

На одного українця припадає 0,8-0,9 кг індичатини

Загальні обсяги виробництва м’яса індиків в Україні нині можна оцінити в 36-38 тис. тонн у живій масі, або 25,2-26,6 тис. тонн – у забійній, пише журнал «Наше птахівництво».

Виробництво м’яса індиків в Україні, за попередніми даними, торік збільшилося щонайменше на 10%. Крім птахівницьких підприємств, досить значну кількість індичатини (3-5 тис. тонн) виробляють господарства населення.

Подальше збільшення виробництва не має сенсу, бо впирається в платоспроможний попит населення, вважає більшість вітчизняних виробників м’яса індиків.

З урахуванням внутрішнього виробництва, імпорту й експорту у 2017 році в розрахунку на одного мешканця країни припало 0,8-0,9 кг індичатини, що приблизно відповідає середньому рівню її споживання у світі, проте значно менше за середньоєвропейський рівень.

Виробники зауважують, що тільки за умови виходу на зовнішні ринки індичий бізнес у найближчій перспективі зможе розвиватися.

У 2016 році було експортовано 200 тонн м’яса індиків, минулого року, за попередніми даними, –приблизно стільки ж. Експортні поставки здійснювалися до Молдови, Беніну, Конго, ОАЕ, Йорданії, Лівану, Гонконгу, Грузії.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!