Овочі-Ягоди-Сад

Як обрати правильне розташування плодоовочесховища

Як обрати правильне розташування плодоовочесховища

Розташування плодоовочесховища обирають залежно від того, чи спеціалізуватиметься воно на зберіганні, чи буде реалізаційним холодильним центром. На це значно впливає близькість комунікацій, зокрема, електромережі, водопостачання, дороги та робочої сили.

Щоб забезпечити зберігання, включно з перевантаженням продукції, на 1 тис. тонн плодів потрібно один-два працівники, а для сортування та пакування знадобиться 8-10 працівників.

Близькість до населених пунктів потрібна плодосховищам також і тому, що це гарантує працівникам зручне транспортне сполучення та доступність медичних й освітніх закладів.

Локація холодильника має передбачати зручне підвезення контейнерів, завантажених продукцією, та повернення порожньої тари.

Хоча сховища можуть базуватися й у місцях вирощування продукції. Серед переваг такого варіанту – менші витрати на транспортування плодів та швидке їх охолодження.

Ідеальним вважається розташування холодильних комплексів на межі села та плодових насаджень.

Аби обладнання холодильника й переробних ліній використати максимально повно, об’єкти варто розташовувати у місцях, де вирощується кілька культур – зерняткові й кісточкові фрукти, ягідна та овочева продукція.

За правильної організації плодового конвеєра час окупності холодильного комплексу значно скоротиться.

Плануючи холодильник, слід зважати на рельєф місцевості та рівень залягання ґрунтових вод. Адже нівелювання ділянки – це також додаткові витрати, а за ґрунтових вод, що розташовані ближче ніж 4 м до поверхні, доведеться обов’язково ізолювати підлогу.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!